27/9/08

Πώς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα αναπαραγωγής βίντεο στο PowerPoint;

Ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς, όταν προσπαθήσει να εισαγάγει βίντεο που έχει κατεβάσει από το YouTube στο PowerPoint, ακόμη και αν έχει κάνει την απαραίτητη μετατροπή του αρχείου από .flv σε .avi, είναι να χάνεται η εικόνα και να ακούγεται μόνο ο ήχος από το βίντεο ή και να μην παίζει καθόλου το βίντεο στο PowerPoint.
Αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο αναπαράγει το Powerpoint τα βίντεο. Αν και χρησιμοποιεί το interface του Windows Media Player δεν έχει πρόσβαση στους codecs. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αρχείο να αναπαράγεται κανονικά στο Windows Media Player, αλλά όχι στο Powerpoint. Για το λόγο αυτό πρέπει να μετατρέψουμε το αρχείο μας σε μορφή Windows Media Video (wmv) για την οποία έχει built-in υποστήριξη ο Media Player.

Κατεβάζουμε το VLC Media Player από εδώ ή αν κάτι δεν πάει καλά από εδώ

Αφού το εγκαταστήσουμε, το εκτελούμε (Start-> All programs -> VideoLAN -> VLC Media Player)



Επιλέγουμε Media και στη συνέχεια Convert/ Save



Από την οθόνη που εμφανίζεται επιλέγουμε το αρχείο μας το οποίο είναι σε μορφή .flv και υστέρα κλικάρουμε Convert / Save



Στη συνέχεια τσεκάρουμε την επιλογή File στην περιοχή Outputs, πατάμε Browse, επιλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το αρχείο, γράφουμε το όνομά του, προσθέτουμε την κατάληξη .wmv ( πχ video.wmv ) και κάνουμε κλικ στο Save.




Έπειτα διαλέγουμε Windows (wmv/asf) από το drop-menu του Profile και πατάμε το Save.



Στη συνέχεια ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία εισαγωγής βίντεο στο Powerpoint ελπίζοντας ότι όλα αυτή τη φορά θα πάνε καλά!!!

1 σχόλιο:

Πέτρος είπε...

Αυτό έκανα πριν διαβάσω το σχόλιό σας. Αλλά και πάλι δεν δουλεύει το βίντεο. Μήπως έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...